Zit jij in groep 7 of 8?

Kom kijken en meedoen!

Hoi bijna-brugklasser!

Van de basisschool naar de middelbare school, dat is best een grote stap. Het is daarom belangrijk dat je een school kiest waar jij je thuis voelt en waar je aan de slag kunt met jouw talenten en interesses. Check hieronder onze vlogs. Check ook de info en weetjes. Zo krijg je een idee van hoe het er op het Oosterlicht aan toegaat.

Benieuwd naar het Oosterlicht Nieuwegein? Bekijk dit korte filmpje & beleef het OCN!

 

Kom kijken op het OC!

Ben je benieuwd of jij klikt met het Oosterlicht Nieuwegein? Wil je weten hoe onze leerlingen het Oosterlicht ervaren? Wil je luisteren naar of heb je vragen aan onze leerlingen? Dan is onze ONLINE speeddate iets voor jou.

Onze leerlingen vertellen over OC talent, U-talent, de verschillende afdelingen, de pauzes, de lessen, wat een mentor doet en nog veel, veel meer. Ben je nieuwsgierig geworden, meld je dan nu aan aan voor onze ONLINE Speeddate op 25 januari van 1500 - 16.00 uur! 

Aanmelden

Je ontvangt op 25 januari de link om deel te nemen.

In februari zijn er twee Open Huisdagen en een proeflesmiddag. Houd de website in de gaten voor meer info & het aanmelden.

En weet je al dat het Oosterlicht Nieuwegein een eigen Open Dag App heeft?  Download die en je blijft op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes voor groep 7 en 8!

imgp6496.jpg

In gesprek met een afdelingsleider

Ben je al bezig met het bepalen van je keuze voor de middelbare school? Weet je al zeker voor welke school je kiest óf heb je nog veel vragen en ben je er nog niet uit. Het Oosterlicht Nieuwegein biedt jou de mogelijkheid om samen met je ouder(s)/verzorger(s) in gesprek te gaan met een afdelingsleider van het Oosterlicht College Nieuwegein. Een gesprek kan jullie helpen om nog beter tot een keuze te komen.

Wanneer?

Op maandag 24 januari én maandag 31 januari 2022

Hoe laat?

Tussen 15.00 - 17.00 uur

Hoe meld je je aan?

Stuur een mail naar backoffice@oosterlicht.nl. Zet in de mail je naam, het telefoonnummer van je ouder/verzorger en geef aan voor welke afdeling je interesse hebt (Oosterlicht Academie, havo/vwo, brugjaar Jan Ligthart, tl/havo, vmbo basis/kader/tl of lwoo). 

Je ontvangt van ons een bevestiging én het tijdstip waarop je wordt gebeld.

imgp1140.jpg
20200113-105221-resized.jpg

Ga jij volgend jaar naar het vwo?

Houd je van uitdaging? Kun je snel denken en doen? Wil jij werken met je handen en hersens? Is je antwoord op deze vragen “JA”, dan ben je van harte welkom op de ONLINE ACADEMIE PLUSMIDDAG van het Oosterlicht College Nieuwegein!

Wanneer? Donderdag 3 februari 2022 van 15.00 tot 16.00 uur.
Waar? Online!

Wat we gaan doen blijft een verrassing, maar we kunnen je verklappen dat het heel spectaculair is.

Vragen? Mail naar backoffice@oosterlicht.nl

DOE MEE!     

Bekijk hoe je het filmpje of de foto kunt opsturen via WeTransfer             

Wil je meer weten over de OC Academie? Klik dan hier!                                                                                                                                                                                                                                                                            

Laptops in de klas

In de brugklas van het Oosterlicht College heeft elke leerling een eigen laptop: "bring your own device" is het motto en hierover krijg je natuurlijk informatie als je je aanmeldt.
Wij willen je voorbereiden op de maatschappij en digitaal leren maakt daar deel van uit. Het Oosterlicht College kiest ervoor om zowel boeken als een laptop te gebruiken. We willen gebruik maken van digitale lesmethoden, van het grote aantal digitale bronnen dat beschikbaar is en van moderne media. Daarnaast gebruiken wij boeken om uit te leren. Deze mix van leermethoden noemen we ‘blended learning’.

 

f-07-kopi-ren.png

Cambridge English: verdieping in de Engelse taal

In klas 1 van het havo/vwo kun je kiezen voor Cambridge English in plaats van gewoon Engels. Je hebt dan 4 uur per week Cambridge English in plaats van 3 uur per week gewoon Engels. Op de Oosterlicht Academie is Cambridge English verplicht. 

Het niveau en het tempo van de lessen Cambridge English liggen hoger dan bij gewoon Engels.

Je volgt 5 jaar lang Cambridge English. In klas 3 haal je het Cambridge First Certificate in English, in klas 5 het Cambridge Advanced English Certificate. 

Deze wereldwijd erkende certificaten geven je gemakkelijker toegang tot veel universiteiten in binnen- en buitenland.

foto-7.jpg

Brugklas: keuze genoeg

Het advies van jouw juf of meester bepaalt in welke brugklas je komt. Het Oosterlicht biedt je een tweejarige brugklasperiode. Na twee jaar kies je welk niveau het best bij jou past. Daarmee ga je verder.

We hebben de volgende brugklassen:

  • Oosterlicht Academie (voor als je een vwo- of gymnasium-advies hebt)
  • Havo/atheneum
  • Tl/havo
  • Vmbo b/k/tl en lwoo
  • Brugjaar Jan Ligthart

In de brugklas zit je met maximaal 32 leerlingen in de klas. In de praktijk zijn de klassen vaak iets kleiner. Lwoo-klassen en Brugjaar Jan Ligthart-klassen zijn altijd kleiner.

imgp9871.jpg

Alleen bij ons: OC-Talent!

Bekijk het animatiefilmpje over iets heel speciaals op het Oosterlicht: OC Talent voor iedere leerling! 

Accent op sport

Op het Oosterlicht vinden wij sport en bewegen belangrijk. In en buiten het lesrooster doe je op onze school aan sport, bij OC Talent en bij het vak bewegingsonderwijs. 

In de bovenbouw van het havo/vwo kun je eindexamen doen in BSM (Bewegen, Sport & Maatschappij) en op het vmbo in de beroepsgerichte richting Dienstverlening & Producten met een accent op Sport & Evenementen.

imag1283.jpg

Mentor & Magister

Een groot gebouw, andere klasgenootjes, wisselende lokalen en nieuwe vakken, dat is best even wennen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Je mentor vertelt hoe alles gaat. Hij of zij is ook de eerste leraar die je ontmoet. Dat gebeurt al voor de zomervakantie.

Je hebt wekelijks contact met je mentor die je begeleidt bij het leren, plannen en samenwerken. 

Als je op het vmbo zit, komt huiswerk in Magister te staan, maar je houdt ook je eigen agenda bij. Als je op het havo/vwo of de Academie zit, heb je een speciale agenda, de Plenda, waar je al je huiswerk in opschrijft. In Magister komen cijfers en beoordelingen te staan. Jij krijgt hiervoor een eigen account, maar ook je ouder(s)/verzorger(s) krijgen een account. 

Magister voor leerlingen & ouder(s)/verzorger(s)

img-2094.jpg

Leuk: nieuwe vakken

Op het Oosterlicht krijg je allemaal nieuwe vakken: wiskunde, biologie, drama, Frans, kunst & cultuur… Dat lijkt misschien moeilijk, maar de leraren leggen precies uit hoe het moet, bijvoorbeeld met een Powerpointpresentatie. De presentaties zetten ze online, zodat je die thuis nog een keer kunt bekijken, als je wilt. Ook leer je hoe je moet leren en hoe je je huiswerk het beste kan plannen, zodat je ook nog tijd hebt om met je (nieuwe!) vrienden af te spreken.

Weet je dat het Oosterlicht een Cultuurprofielschool is? We hebben een dansgroep, ateliergroep, een theatergroep en een schoolband/muziekgroep en nog veel meer! Kijk hier maar eens.

20160526-bh7a7901-oosterlicht-foto-atlas.jpg
robotica-1-1.jpg

Grijp je kans

Naast de verplichte vakken kies je voor vakken die passen bij jouw interesses en talenten. Dat maakt school een stuk leuker.

Volg bijvoorbeeld extra sportlessen, of word lid van de schoolband. Je kunt ook meedoen aan Girls Day of U-talent. Of je nou een talenknobbel hebt, een sportfanaat, feitenfreak of betà-talent bent of van kunst en cultuur houdt, op het Oosterlicht Nieuwegein zijn er voor iedereen genoeg kansen om te grijpen.

Ook bieden we zekerheden. Zo hoef je nooit van locatie te veranderen, want we zijn een school met alle niveau's in één gebouw. We staan bekend om onze goede sfeer. Er wordt naar je geluisterd en je kan jezelf zijn. Lekker gevoel toch?