Nieuws

Delen we graag met jou

Beroepenmarkt

Terug naar overzicht

De beroepenmarkt die op vrijdag 23 november op het Oosterlicht College Nieuwegein werd gehouden, is druk bezocht. Jaarlijks wordt deze markt gehouden voor vierde klassers, zodat zij zich kunnen oriënteren op een vervolgopleiding voor een toekomstig beroep. Veel leerlingen hebben nog geen idee wat ze willen of kunnen gaan doen.

Deze avond is ook een soort reünie, en wordt daarom wel de Dag van de Oud Leerling genoemd. Zo’n 165 oud leerlingen bemannen de stands in de aula en in de hal. Van te voren hebben ze elkaar tijdens het Chinese eten weer ontmoet en helemaal bijgepraat worden ze de hele avond door leerlingen en hun ouders aangesproken. De stands liggen vol voorlichtingsmateriaal en gadgets. Enthousiast weten de oud leerlingen veel over de studie én over het studentenleven te vertellen. 

Toekomstige oud leerlingen deden de temperatuur in de school goed oplopen en de stemming zat er flink in. Leraren liepen rond om de vierdejaars te adviseren en kletsten intussen bij met de oud leerlingen. 

De decanen, verantwoordelijk voor de organisatie, kijken tevreden terug op de beroepenmarkt, die door ruim 600 mensen bezocht werd. 

Info: mw. S. Jonkhoff

img-6348.jpg
Terug naar overzicht