Nieuws

Delen we graag met jou

Dag van de Franse Taal

Terug naar overzicht

Op 8 november 2018 werd de landelijke Dag van de Franse taal gehouden. Deze dag staat in het teken van het promoten van de Franse taal en Cultuur. Voor het Oosterlicht Nieuwegein was het dit jaar de eerste keer dat we meededen.

In de school hing een Franse sfeer met versieringen in bleu, blanc, rouge,  Franse muziek in de aula en foto’s met Franse afbeeldingen op de lichtkranten. Verder  waren er overal Franse zinnetjes te vinden zoals; "La vie est belle", "On ne voit bien qu’avec le coeur". De quote "La vie ce n’est pas d’attendre que les orages passent, c’est d’apprendre à danser sous la pluie", bleek nog best lastig te vertalen.

Uiteraard kon de befaamde Bonbon Napoléon niet ontbreken. Voor de derde klas was er een Franse film in het theater. Na afloop van de film konden ze meedoen aan een prijsvraag. Ze moesten drie vragen over de film juist beantwoorden. De briefjes met de antwoorden werden verzameld in een doos bij de sector. 

In de lessen zijn de prijswinnaars bekend gemaakt. De prijs was een stripboek van Astérix en Obélix.

Veel collega’s hadden hun kleding aangepast aan de kleuren van de Franse vlag of met een Franse tekst erop.

Mede dankzij de vele positieve reacties van leerlingen en collega’s was het een geslaagde dag. Wat ons betreft zeggen we: “ à la prochaine! ”

Informatie: mw. C. Kooman

foto-3-dag-v.d.-franse-taal.png
Terug naar overzicht