Nieuws

Delen we graag met jou

Nominatie beste filmpje Thesissymposium

Terug naar overzicht

Op dinsdag 5 februari was het Thesissymposium op de Universiteit van Utrecht. Ook onze U-talent Academieleerlingen uit vwo6 Stijn Bronsveld, Tycho Boere en Stijn Rijnders hadden een filmpje voorbereid over hun thesis.

In het filmpje presenteerden ze de resultaten van hun onderzoek op de universiteit. Op het eind van de avond werden de zes beste filmpjes genomineerd voor een prijs….waaronder de twee filmpjes van onze leerlingen!

Extra grappig was dat Jef van Hemert (Oosterlicht Academie leerling vwo5) de prijs mocht uitreiken. Je zou op zo’n avond bijna vergeten dat er nog 35 andere scholen betrokken waren.

Hieronder staan de zes genomineerde filmpjes; Klik op de linkjes om de filmpjes te bekijken. 

Beretrots zijn we natuurlijk op onze leerlingen en hun pres(en)taties.

 

Thesissymposium jaarklas 2021 | Succesvolle online editie

Dit jaar werd het Thesissymposium voor het eerst volledig online georganiseerd. Panelruimtes en posterpresentaties werden ingeruild voor videopresentaties en sessies via Zoom. De online afsluiting van het U-Talent Academy thesistraject voor leerlingen uit 6 vwo bracht ook een groot voordeel met zich mee. Het gaf de mogelijkheid om het symposium groots op te zetten met veel ruimte voor geïnteresseerden om de avond bij te wonen. Zo waren er meer dan 360 aanwezigen bij het event! Van leerlingen, wetenschappers tot docenten, ouders en grootouders. Iedereen was welkom om het symposium vanuit eigen huis live bij te wonen.

6 nominaties voor beste thesisfilmpje 

De onderwerpen die gepresenteerd werden waren bijzonder gevarieerd. Van fijnstofblootstelling en de effectiviteit van maatregelen daartegen (zoals het gebruik van stoffen of wegwerpmaskers) tot onderzoek naar de stem van sociale robots. Iedere presentatie werd beoordeeld door een U-Talentdocent geassisteerd door leerlingen uit 5 vwo. De leerlingen stonden dit jaar bovendien voor een nieuwe uitdaging: het presenteren en toelichten van hun onderzoek aan de hand van een pakkende video. De leerlingen hebben dit met veel enthousiasme en creativiteit opgepakt. Waarvoor complimenten!

De nominaties gingen naar:

·         ‘De invloed van ontstekingsremmers op de NGF-concentratie in een knie met artrose of reumatoïde artritis‘ 

·         ‘Osteoimmunomodulation: het implantaat en de ontsteking‘ 

·         ‘Elektrochemische metingen aan zoutoplossingen‘ – Tycho Boere, Stijn Bronsveld

·         ‘De stem van sociale robots‘ – Jenno Brouwer, Stijn Rijnders, Ruben Wösten

·         ‘Geeft Red Bull vleugels?‘ 

·         ‘De effectiviteit van maatregelen tegen fijnstofblootstelling‘ 

img-4931.jpg
Terug naar overzicht