Nieuws

Delen we graag met jou

Slaapzakkenactie voor Moria succesvol!

Terug naar overzicht

Slaapzakkenactie voor Moria succesvol!

Vorige week ontstond er een brand in een groot vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Twee leraren van onze school, mw. Mariska Hogendoorn en mw. Sacha Janatti, begonnen direct een actie om geld in te zamelen voor slaapzakken voor de vluchtelingen. Ze begonnen met de hoop om één gezin te kunnen voorzien van slaapzakken, maar door het succes van de inzamelingsactie kunnen nu veel gezinnen worden voorzien van een slaapzak.

 ‘Wij zijn ontroerd door de hoeveelheid donaties en liefde van iedereen uit school, van ouder en leerling tot aan collega’s, familie en vrienden’. We hebben in totaal 2200 euro opgehaald in slechts 2 dagen tijd! Daarvan zijn nieuwe slaapzakken gekocht die samen met de ingezamelde slaapzakken naar Griekenland zijn gegaan.’

 Deze actie heeft de school voor de organisatie Because We Carry gedaan, een organisatie die zich bezig houdt om het verblijf van mensen op de vlucht iets dragelijker te maken. Vooral moeders, aanstaande moeders, baby’s en kinderen helpen ze door middel van het verspreiden van voedsel, babyspullen, kinderwagens, medicatie, schoolspullen en nog veel meer.

‘Het organiseren van zo’n concrete actie zorgt ervoor dat we weer hoop krijgen in onze medemens, het gevoel dat we voor elkaar klaar staan. En dat is een goed gevoel’.

slaapzakkenactie-ocn-voor-kamp-moira-op-lesbos.jpg
Terug naar overzicht