Nieuws

Delen we graag met jou

Sneltesten voor leerlingen en personeel

Terug naar overzicht

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft ons schoolbestuur gevraagd om mee te doen met de eerste groep scholen die gebruik gaat maken van sneltesten voor leerlingen en personeel. Wij werken hier als school graag aan mee. De sneltest helpt ons om na een door de GGD bevestigde besmetting met het coronavirus snel iedereen die eventueel besmet kan zijn geraakt, te testen. Zo voorkomen we verdere besmettingen onder leerlingen en personeel. De test wordt op school afgenomen.

De inzet van sneltesten op onze school is goedgekeurd door de medezeggenschapsraad. In de brief die ouders en leerlingen hebben ontvangen, wordt uitgelegd wat wij hiervoor van de leerling en/of ouders vragen. Voor leerlingen wordt dit geregeld via Magister. Als u inlogd in Magister verschijnt er een pop-up die u verder wijst waar u de toestemming kunt regelen. Verschijnt deze pop-up niet, dan kunt u onderstaande stappen volgen. 

Hoe en waar kan ik de toestemming voor het sneltesten vinden en aanvinken?

Zodra u bent ingelogd. kunt u naar de gegevens van uw zoon/dochter gaan door op het fotootje van uw zoon/dochter te klikken. Daarna klikt u op: Toestemming gebruik gegevens. Onderaan ziet u Corona sneltest.

Door op meer informatie te klikken, kunt u lezen waar u toestemming voor geeft.  

Klik daarna rechts bovenaan op wijzig en vink ‘V’ aan (als u toestemming geeft) of  ‘X’ (als u geen toestemming wilt geven).

Daarna rechtsboven aan klikken op opslaan. 

coronavirus-8.jpeg
Terug naar overzicht