Nieuws

Delen we graag met jou

Mondkapje nog verplicht

Terug naar overzicht

Op 26 juni zijn de coronamaatregelen verder versoepeld. Heel fijn, maar binnen de school blijft het dragen van een mondkapje tijdens verplaatsingen nog wel verplicht! Hoe vervelend het ook is, we vragen iedereen het nog even, tot de zomervakantie vol te houden!

En dan is het zomervakantie. De regering vraagt iedereen om zichzelf te testen na terugkeer van een vakantie in binnen- of buitenland. Doe dat meteen als je thuiskomt en ook nog een keer 3 dagen later.

De vraag is ook om te testen voordat de school weer begint: 3 dagen voor de start van het nieuwe schooljaar en op de laatste vakantiedag nog een keer. Zo voorkomen we dat er toch eer uitbraken ontstaan.

Alle leerlingen en personeelsleden hebben een aantal zelftests ontvangen. 

Voor na de zomervakantie ziet het er op dit moment heel goed uit. De besmettingen blijven dalen, de ziekenhuizen krijgen steeds meer ruimte voor ‘gewone’ patiënten. Dat was vorige zomer ook zo, maar nu is er intussen zo’n 12 miljoen keer geprikt. Er is wel weer een nieuwe variant in omloop die misschien voor nieuwe problemen kan zorgen.

Maar er is reden voor optimisme. We hopen dat het nieuwe schooljaar eind augustus kan beginnen zonder mondkapjes, zonder anderhalve meter, met alle lessen op school. In de loop van augustus weten we meer.

Voor nu wens ik al onze leerlingen succes met de laatste loodjes, waaronder een toetsweek.

Hopelijk gaan we met ieders inzet en naleving van de regels straks allemaal gezond de zomervakantie in.

Met vriendelijke groet,
Gert Munters, rector a.i.

mondkapje-actie1.12.2020-1.jpg
Terug naar overzicht