Zit jij in groep 7 of 8?

Kom kijken en meedoen!

Hoi bijna-brugklasser!

Van de basisschool naar de middelbare school, dat is best een grote stap. Het is daarom belangrijk dat je een school kiest waar jij je thuis voelt en waar je aan de slag kunt met jouw talenten en interesses. Check hieronder onze vlogs. Check ook de info en weetjes. Zo krijg je een idee van hoe het er op het Oosterlicht aan toegaat.

Benieuwd naar het Oosterlicht Nieuwegein? Bekijk dit korte filmpje & beleef het OCN!

 

Laptops in de klas

In de brugklas van het Oosterlicht College heeft elke leerling een eigen laptop. Wij willen je voorbereiden op de maatschappij en digitaal leren maakt daar deel van uit. Het Oosterlicht College kiest ervoor om zowel boeken als een laptop te gebruiken. We willen gebruik maken van digitale lesmethoden, van het grote aantal digitale bronnen dat beschikbaar is en van moderne media. Daarnaast gebruiken wij boeken om uit te leren. Deze mix van leermethoden noemen we ‘blended learning’.

Wij hebben een samenwerking met laptopaanbieder Signpost. In de folder hierboven vind je meer info en hun aanbod. 

Folder laptopaanbod Signpost


Gebruik de volgende bestelllink:

https://byod-shop.signpost.eu/?id=2484168061

Deze info is op 02-07-2024 geactualiseerd. 

 

 

 

 

0004-mgl9579-1.jpg

Cambridge English: verdieping in de Engelse taal

In klas 1 van het havo/vwo kun je kiezen voor Cambridge English in plaats van gewoon Engels. Je hebt dan 4 uur per week Cambridge English in plaats van 3 uur per week gewoon Engels. Op het vwo (gymnasium en atheneum) is Cambridge English verplicht. 

Het niveau en het tempo van de lessen Cambridge English liggen hoger dan bij gewoon Engels.

Je volgt 5 jaar lang Cambridge English. In klas 3 haal je het Cambridge First Certificate in English, in klas 5 het Cambridge Advanced English Certificate. 

Deze wereldwijd erkende certificaten geven je gemakkelijker toegang tot veel universiteiten in binnen- en buitenland.

0020-mgl9640-2.jpg

Brugklas: keuze genoeg

Het advies van jouw juf of meester bepaalt in welke brugklas je komt. Het Oosterlicht biedt je een tweejarige brugklasperiode. Na twee jaar kies je welk niveau het best bij jou past. Daarmee ga je verder.

We hebben de volgende brugklassen:

  • Vwo (voor als je een vwo-advies (atheneum/gymnasium) hebt.
  • Havo/vwo
  • Expressie - of Sportprofielgroep havo/vwo
  • Tl/havo
  • Vmbo b/k (lwoo mogelijk) en 
    vmbo k/tl

Meer info over de onderwijsniveaus die wij bieden vind je op de homepage bij Onderwijs op deze website. 

 

 

0127-mgl0252-1.jpg

Leuk: nieuwe vakken

Op het Oosterlicht krijg je allemaal nieuwe vakken: wiskunde, biologie, drama, Frans, kunst & cultuur… Dat lijkt misschien moeilijk, maar de leraren leggen precies uit hoe het moet, bijvoorbeeld met een Powerpointpresentatie. De presentaties zetten ze online, zodat je die thuis nog een keer kunt bekijken, als je wilt. Ook leer je hoe je moet leren en hoe je je huiswerk het beste kan plannen, zodat je ook nog tijd hebt om met je (nieuwe!) vrienden af te spreken.

Weet je dat het Oosterlicht een Cultuurprofielschool is? We hebben een dansgroep, ateliergroep, een theatergroep en een schoolband/muziekgroep en nog veel meer! 

0043-mgl9787-1.jpg

Accent op sport

Op het Oosterlicht vinden wij sport en bewegen belangrijk. In en buiten het lesrooster doe je op onze school aan sport bij het vak bewegingsonderwijs. 

In de bovenbouw van het havo/vwo kun je eindexamen doen in BSM (Bewegen, Sport & Maatschappij).

0145-mgl0380-1.jpg

Mentor & Magister

Een groot gebouw, andere klasgenootjes, wisselende lokalen en nieuwe vakken, dat is best even wennen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Je mentor vertelt hoe alles gaat. Hij of zij is ook de eerste docent die je ontmoet. Dat gebeurt al voor de zomervakantie.

Je hebt wekelijks contact met je mentor die je begeleidt bij het leren, plannen en samenwerken. 

Als je op het vmbo, havo/vwo of het vwo (atheneum/gymnasium) zit, heb je een speciale agenda, de Plenda, waar je al je huiswerk in opschrijft. In Magister komen cijfers en beoordelingen te staan. Jij krijgt hiervoor een eigen account, maar ook je ouder(s)/verzorger(s) krijgen een account. 

Magister voor leerlingen & ouder(s)/verzorger(s)

0045-mgl9826-1.jpg
0081-mgl0033-1.jpg

Grijp je kans!

Naast de verplichte vakken kies je voor vakken die passen bij jouw interesses en talenten. Dat maakt school een stuk leuker.

Volg bijvoorbeeld extra sportlessen, of word lid van de schoolband. Je kunt ook meedoen aan Girls Day of U-talent. Of je nou een talenknobbel hebt, een sportfanaat, feitenfreak of betà-talent bent of van kunst en cultuur houdt, op het Oosterlicht Nieuwegein zijn er voor iedereen genoeg kansen om te grijpen.

Ook bieden we zekerheden. Zo hoef je nooit van locatie te veranderen, want we zijn een school met alle niveau's in één gebouw. We staan bekend om onze goede sfeer. Er wordt naar je geluisterd en je kan jezelf zijn. Lekker gevoel toch?