Nieuws

Delen we graag met jou

Hoog bezoek!

Terug naar overzicht

Demissionair minister Hugo de Jonge bracht op woensdag 1 november een werkbezoek aan Nieuwegein. Als verantwoordelijk minister van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid bezocht hij het Oosterlicht College, de wijk Merwestein en een buurtkamer.

De eerste stop was op onze school. Tijdens een door leerlingen van vmbo D&P gemaakte lunch, sprak de minister met schooldirecteuren van het lager- en voortgezet onderwijs, het mbo en onze leerlingen. Hij vroeg hen wat ze van Nieuwegein vinden, wat ze willen veranderen, en of ze in Nieuwegein blijven wonen (als ze groot zijn). Een aantal gaf aan dat ze wel willen blijven. Nieuwegein is lekker dichtbij winkels. Ze vonden de huizen wel saai en gaven aan dat er maar weinig te beleven is voor jongeren.

Nieuwegein is één van de 20 gebieden in Nederland, die steun krijgt vanuit het Rijk omdat de leefbaarheid en veiligheid onder druk staat. Veel inwoners hebben hier te maken met een stapeling van problemen rond onderwijs, armoede, gezondheid, wonen en veiligheid. De steun is voor minimaal 15 jaar. 

Sommige kinderen groeien op in kwetsbare gezinnen of wijken. Het is belangrijk als school open te staan voor leerlingen en hun ouders en dat zij weten dat ze op school terecht kunnen. 

 

 

gdh20231101-007.jpg
Terug naar overzicht