Succesverhalen

Verhalen van oud-leerlingen die mede dankzij het Oosterlicht een mooie carrière hebben opgebouwd. 

Oud-Oosterlichters vertellen hun verhaal!

Het Oosterlicht biedt de mogelijkheid tot doorgroeien! Dat bewijzen de volgende Oud-Oosterlichters, die allemaal een echt succesverhaal vertellen. Bekijk de filmpjes om te horen wat het OC voor deze oud-leerlingen heeft betekend!

Muziek: Melanie Reindertsen

Melanie Reindertsen heeft op het Oosterlicht gezeten tot 2017. Gedurende haar tijd op school heeft ze al veel met haar passie voor zingen gedaan, zoals meespelen in schoolproducties en bij andere muzikale uitvoeringen. 

Na haar tijd op het OC heeft Melanie al veel mooie dingen bereikt. Zo heeft ze onder haar artiestennaam Melanie Ryan een Youtube kanaal, waar ze de mooiste covers opneemt. Daarnaast deed Melanie in 2020 mee aan het eerste seizoen van het zangprogramma We Want More, waar ze de finale behaalde. Bekijk hier haar optreden in deze zinderende finaleshow. 

In deze video vertelt Melanie meer over haar tijd op het OC en haar mooie carrière.

Topsport: Mitchell van Rooijen

Als leerling op het OC kon Mitchell al ontzettend veel tijd steken in zijn grote passie: voetbal. Omdat hij voetbalde bij de FC Utrecht Academie werd hij met een speciale bus van school naar de trainingen gebracht. Hij kon hierdoor niet alleen voetballen op het hoogste niveau, maar ook zijn diploma halen bij het OC. 

Inmiddels heeft Mitchell een prachtige carrière opgebouwd. Na gevoetbald te hebben bij FC Utrecht, speelt hij sinds dit jaar bij VVV Venlo, waar hij al heel wat mooie wedstrijden gespeeld heeft (en doelpunten heeft gescoord!). 

In deze video legt hij uit hoe zijn tijd op het OC heeft bijgedragen aan deze prachtige carrière. 

Actrices: Lobke van Kommer en Marie-Mae van Zuilen

Zowel Marie-Mae als Lobke hebben tijdens hun tijd op het OC al veel met hun liefde voor acteren en theater kunnen doen. Zo heeft Lobke in veel schoolproducties gespeeld en kon Marie-Mae haar eerste grote rol spelen, terwijl ze nog op het OC zat. 

Beiden hebben inmiddels een indrukwekkende carrière opgebouwd. Lobke won in 2015 Kunstbende Theater en studeert dit jaar af als theaterdocent. 

Marie-Mae speelde onder andere in "de Reünie" en "Klem", een serie met Barry Atsma, en studeert dit jaar af als actrice.

In deze filmpjes vertellen Lobke en Marie-Mae over hun tijd op het OC en hoe die heeft bijgedragen aan hun carrière!

Piloot: Mark Janssen

Mark Janssen begon zijn tijd op het OC op het TL, maar haalde zijn diploma op het havo. Dat is het mooie van het Oosterlicht: je kunt altijd doorstromen naar een hoger niveau en dat binnen hetzelfde gebouw. Omdat Mark zijn droom om piloot te worden wilde waarmaken, heeft hij hard gewerkt om zijn havo-diploma op het OC te halen en dat is gelukt.

Op dit moment studeert Mark aan de pilotenopleiding.

In deze video vertelt Mark meer over zijn tijd op het Oosterlicht en hoe de school heeft bijgedragen aan het behalen van zijn doel!

Dans: Pernille de Kruijf

Pernille studeert op dit moment pedagogische wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, maar haar grote droom is om professioneel danseres te worden. Het begin van deze carrière heeft tijdens haar tijd op het OC plaatsgevonden. 

Pernille danste tijdens en na haar tijd op het OC onder andere bij het Eurovisie Songfestival, Dance Dance Dance, Snollebollekes in Concert, The Masked Singer en Rolf Sanchez in Concert. 

In deze video vertelt Pernille meer over haar tijd op het OC en haar carrière als danseres.

Vrienden voor het leven: Julia en Hinke

Op het OC maak je vrienden! Dat bewijzen Julia en Hinke, twee oud Oosterlichters die nog steeds hele goede vriendinnen zijn. In deze video vertellen ze meer over hun vriendschap en hun tijd op het OC!